Video: Facebook vs YouTube

YouTube har vi altid kendt som Kongen af Videoer, men det er sandsynligt, at næste generation ikke vil være af samme opfattelse. Facebook er jo, som bekendt, i fuld færd med at overtage onlineverdensherredømmet, og selvom YouTube stadig er foreløbig sejrsherre i Videokrigen mellem de to platforme, så bringer fremtiden spekulationer om et troneskifte inden længe.

Brands video content på Facebook

I januar bragte Socialbakers.com en analyse af videofunktionen på de to platforme. 180.000 Facebook video posts fra 20.000 Facebook pages (brands, mediehuse, kendisser og underholdningsbrancen) var inkluderet i undersøgelsen.

I november 2014 overhalede Facebook YouTube i antallet af brand-uploadede videoer. Facebook opnåede en stigning på 50% uploadede videoer fra januar 2014 til maj 2014, og næsten samme stigning fra maj 2014 til december 2014. 

Video

Facebook fører takket være autoplay og algoritmer

Undersøgelsen viste, at Facebook videoer opnår højere engagement og performance end YouTube videoer delt på Facebook. Youtube går glip af Facebooks integrerede funktioner, såsom autoplay af Facebook-videoer samt algoritme der (angiveligt) søger at fylde 30% af nyhedsfeedet med Facebook-videoer. Desuden er organic reach for Facebook native videos på 12% mod YouTubes 3%. Alene de to faktorer medfører, at Facebook native videoer opnår mere engagement fra brugerne; i december 2014 løb Facebook med 80% af video interaktioner, og lod YouTube, Vimeo, Instagram og andre platforme om at de resterende 20% (YouTube løb med cirka 10%).

Video

Autoplay, algoritmen og den store forskel på niveauet af interaktion har ført til en klar favorisering af Facebook native videos af brands på Facebook.

Facebook native videos bliver delt og kommenteret i højere grad end YouTube-videoer, der dog løber med en større andel af likes. 

Video

 

Dermed ikke sagt at YouTube ikke fortsat er en magtfuld spiller når det gælder video content.

Der er stadig en stigning i brands video uploads og video views på YouTube, men tendensen er, at flere brands breder deres videostrategi til flere platforme (; Facebook). Nike er et af de brands der klarer sig ganske udmærket med en fortsat YouTube-strategi, imens GoPro har opnået gode resultater gennem Facebooks native videos.

Video Video

Promoverede Videoposts

At flere brands søger mod Facebooks native videos betyder også, at promoverede videoposts på Facebook ikke kun er steget markant indenfor det sidste halvandet år, men også har ændret sig fra at være promoverede YouTube-videoer til at være, næsten udelukkende, Facebook native videos.

Video

 

Det er dog kun 5% af Facebook posts der består af videoer. Billed-posts er den store vinder med over 70%.

Video

Udenfor Facebooks rammer er YouTube fortsat markedsleder

Den seneste rapport fra Ampere Analysis, der kigger på krigen mellem de to platforme, er fra i dag. Jeg kan ikke få fingrene i rapporten, men heldigvis er mange nyhedssider gode til at give deres eget resume af rapporten – jeg har samlet dem, jeg kunne finde.

Rapporten kigger på brands videodeling på alle platforme (og ikke kun Facebook, som den ovenstående undersøgelse). Facebook har 1.4 milliarder månedlig aktive brugere. YouTube når op på 1.3 milliarder månedlig aktive brugere. Men imens YouTube forventes at nå tre trillioner views i 2015, så forventes Facebook at hale ind på konkurrenten med to trillioner views.

De store forskelle på det to videoservices er, at Facebook ikke har pre-roll ads, hvilket betyder at et reklamer vises når videoen er slut. Dejligt for brugerne, mindre attraktivt for brandet der betaler for at få vist reklamen. Desuden opkræver Facebook penge for reklamen efter blot 3 sekunders visning. YouTube kræver derimod ikke en krone fra brands,  før efter 30 sekunders visning.

Ampere er ikke de eneste til at udgive en rapport på video content. ZenithOptimedia kigger ud i fremtiden og forventer at internet advertising vil stå for 28 procent af global ad spending i 2017. Ampere forudser, at hvor brands indtil videre har brugt Facebook native videos til branding og awareness, så vil et nyt udspil opløfte Facebook til at være en seriøs konkurrent til YouTube. I øjeblikket tester Facebook i samarbejde med NFL og Fox Sports reklamer der ikke vises i slutningen af videoen, som det ellers ses på Facebook native videos, men vises som banner i bunden af videoen og en post-roll der vises når videoen er slut. Banner og post-roll viser brugeren til brandets hjemmeside, og ifølge aftalen mellem Facebook og NFL bliver ad revenue delt mellem de to parter.

Lesson learned: Skal din video leve på Facebooks platform, så opnår du sandsynligvis mere engagement ved at poste videoen som native Facebook video, frem for at linke til en YouTube-video. YouTube sidder dog stadig med kronen og titlen som Videokonge, når man kigger udenfor Facebooks rammer. YouTube-videoer er eksempelvis at foretrække på Twitter, så hvis det er der, dit video content skal leve, så er er YouTube din bedste ven.

Læs flere spådomme fra begge rapporter ovre hos Advanced-television.com

Kan du bruge min hjælp?

Marketingkonsulent med speciale i neuromarketing. Sammen optimerer vi dine marketingindsatser.

Email: [email protected]

Telefon: 22 87 39 67