Google event: Nexus, Chromecast & Pixel C

Apple gør det, og Google gør det; holder store events hvor de fortæller os, hvordan de har tænkt sig at revolutionere verden det næste års tid.

Apple har lige haft sin tur og den var uden stor forløsning, som man siger. I går tog Google scenen og præsenterede sine nyheder. Min livmission er, at give dit et overblik over begivenheden.

2 x Nexus

Når én Nexus ikke er nok (og hvornår er det nogensinde det?), så giver man sine fans to. Nexus 5X og Nexus 6P.

nexus anitaxcph

 

Nexus 5X

5X er, størrelsesmæssigt, lillebror. Det er igen LG derhar fået lov at agere producent, og det har resulteret i en 5,2 tommers herlighed. Den kører selvfølgelig på Android 6.0 – Marshallow.

Med et batteri på 2700 mAh lægger 5X sig i den bedre ende af skalaen. Android telefoner ligger typisk mellem 2500 og 2900 mAh. iPhone er selvfølgelig i en helt anden liga, med sine 1800 mAh (ja, ironi kan forekomme i det foregående samt følgende).

5X kommer med en 1080p-skærm, 2 GB RAM, 12,5 MP kamera (5MP front camera), video i 4k (og slowmotion-feature) Snapdragon 808 og 16 eller 32 GB hukommelse. Det er accepteret i min bog.

Nexus 5X bliver sat i salg for $376 for 16 GB-versionen og $429 for 32 GB-versionen.

 

Nexus 6P

Storebror er 5,7 tommer og 7,5 millimeter tykkere. Personligt er det dog 7,5 millimeter jeg godt kunne overtales til at ofre…

6P kommer nemlig med et 3450 mAh batteri. Jeg kan ikke komme i tanke om en relevant konkurrent på det område. Til gengæld kan jeg komme i tanke om konkurrenter, hvis daglige (batteri)levetid afhænger af en powerbank: Alle smartphones ever made. Og hvis vi sætter mig som bruger, vil selv 5X eller Sonys nye Z5 med 2900 mAh få brug for en powerbank for at overleve en dags brug.

Selvfølgelig er der Marshmallow på 6P, Snapdragon 810, 3 GB RAM, 12.3 MP kamera (8 MP front camera), video i 4k (og slowmotion) og 32, 64 eller 128 GB hukommelse. 6P får en AMOLED-skærm, hvilket er lidt af en premium-fordel sammenlignet med 5X’s 1080p.

32 GB-versionen får du for $499, 64 GB for $549 og 128 GB for $649.

Begge telefoner bliver sat i salg fra d. 16. oktober.
De har også begge fået fingerprintsensor – og ja, det lugter rigtig nok af Android Pay. De har også fået samme feature som Apples nyeste iPhone-kuld: Apple kalder det Live Photos, Google kalder det Smart Burst. Det betyder bare, at kameraet optager flere billeder både før og efter du tager et billede, hvilket giver en levende effekt til billedet, der nu bevæger sig i albummet. Hvis det ikke var for den tætte sammenlignelighed til GIFs, og min kærlighed for GIFs, så ville det følgende være en kjende negativ læsning. Det bliver det ikke – til gengæld får du en gennemgang af Chromecast.

 

Chromecast 2 og Chromecast Audio

chromecast anitaxcph

Chromecast lærte vi første gang at kende i 2013. Hvis jeg, en kende respektløst, skal forenkle konceptet: Med Chromecast får du din Chrome-browser på tv’et, og du styrer det fra sin smarte smartphone.

Chromecast  2 kommer i orange og gul, og du får den for kun $35. Ja, det er latterligt billigt. Chromecast giver dig en ny Chromecast-app som skulle øge brugervenligheden og give flere anbefalinger til dig.

En af pointerne fra Google var, at eftersom du styrer alt fra telefonen, så skal du ikke sætte dig ind i et nye styresystem. Du kender telefonen, og det er det interface du arbejder ud fra. HDMI-stikket er forsynet med tre Wifi-spots, som angiveligt skulle vælge den bedste forbindelse for dig.

Chromecast har også lært at  lege med endnu flere services. Angry Birds kommer i en speciel ‘GO’-version til Chromecast, og der er en lang række andre spil i kø.

Chromecast Audio er dækker en s basal funktion, at det er lidt dumt (dumt & godt). For $35 får du en dimmedut, som du kan connecte til ethvert højtalersystem og spille direkte fra din telefon via wifi. Det er en af de slags ting, jeg ikke vidste at jeg manglede -men det gør jeg da!

Sidst, men ikke mindst…

 

Pixel C – ny tablet fra Google

pixel c anitaxcph

Pixel minder mig om Microsofts Surface. Faktisk skriver jeg det her fra min egen Surface – det værste device jeg nogensinde har kastet penge efter. Men nok om det…

Pixel har en 10,2 tommer-skærm og sit eget tastatur som klikkes fast med magneter. På den måde fungerer den også som et skærmcover – ligesom Surface’n, og det bliver man glad for i længden. Det skidesmarte med tastaturet og Pixel er, at man kan vippe skærmen i den vinkel, man lyster. Det kan min lorteSurface ikke, og det gør mig sindssyg (og krumnakket!). Pixel kan klare mellem 100 og 135 graders vinkel. Og selvfølgelig kan Pixel, ligesom Surface, stå helt selv. Den er jo ikke ligeså inkompetent som iPad…

Pixel er tiltænkt “spil og produktivitet”. Så er Google ligesom også dækket ind med sit nye produkt… De har dog smidt Chrome OS ud, til fordel for Marshmallow – hvilket egentlig giver fin mening for superfans, der alligevel kender (og elsker) Marshmallow fra deres Nexus.

Den oplades med samme USB-C port som nye Nexus-telefoner – batteriet fik vi ikke specifikationer på, men Bowers lovede at det var “great for a tablet”. Displayet kommer med 308 ppi og 3GB RAM.

Fra omkring juli måned kan du score Pixel C for $499 plus $149 ekstra for keyboardet.

 

Happy shopping!

Kan du bruge min hjælp?

Marketingkonsulent med speciale i neuromarketing. Sammen optimerer vi dine marketingindsatser.

Email: [email protected]

Telefon: 22 87 39 67