Din hurtige guide til Oculus Rift

Virtual… Reality?

Det er stadig en udfordring for mig at forklare Oculus Rift med ord. De skal ikke forklares; de skal opleves…
Et stort headset med elastikker sættes på hovedet. Indrømmet; de er lidt tunge. Og man føler sig lidt fjollet – lidt som om ens øjne stikker for langt ud af hovedet… Og så får du et par store hørebøffer på, bare lige for at toppe følelsen af ’NØRD’.
Men alt det glemmer du hurtigt, når skærmen tænder. To skærme formår at skabe 3D virtual reality, og du får det serveret meget, meget close-up. Har du set en 3D-film i biografen? Godt, samme fornemmelse. Men med Oculus Rift har du ikke ”afstandsforstyrrelser”; biografsædet foran dig, der minder dig om, at du ikke er en del af det, der foregår på skærmen.

Med Oculus Rift har du uforstyrret 360-graders 3D-fornemmelse.

Hvis du kigger dig over skulderen i den “virkelige verden”, ser du hvad der er bag skulderen i den “virtuelle verden”. Dine hovedbevægelser bliver registreret. Er du klar over hvor lækkert det er for en gamer!? (Jeg er ikke gamer, men kunne da hurtigt blive det, hvis nogen stak mig et par Oculus Rift.) Og Oculus gør alt, de kan, for at få oplevelsen til at virke så realistisk som muligt. Alexandra Instituttet har endda givet deres besyv med til udviklingen.

Er den ikke smuk? Oculus Rift, præsenteret ved gårsdagens event. Designet er nyt, specifikationerne er nye.
Oculus præsenterede i går en række nyheder:

Oculus Rift

Det nye design er ”really lightweight” og påsættes som en baseball-hjelm. Brillerne er også blevet justeret, så de er mere behagelige end prototypen og kan bedre tilpasses (eks. afstanden mellem øjenene). Skærmene er opdelt i to; et til hvert øje (I shit you not), og Oculus Rift har indbygget lyd, lydesom HTC’s virtual reality lir. Oculus Rift tilbyder dog muligheden for at fjerne de originale headphones og udskifte dem med ens egne headphones. Lyder er naturligvis 360 audio. Der følger en holder med til brillerne, som – udover den åbenlyse praktiske funktion – også fungerer som tracking sensor.

oculus rift

Den lidt mere tekniske, developer-del er softwaren: Oculus Home. Startskærmen viser dig en liste over spil, en liste over dine venner, m.m. – og de fleste spil vil du kunne prøve før du køber dem. Startskærmen kommer også i en 2D-version, så den kan vises på computeren.

Som noget helt nyt lærte vi, at der følger en Xbox One controller med brillerne, takket være et samarbejde mellem Oculus og Microsoft, der desuden betyder, at det trådløse device kører på Windows 10. Oculus laver dog også sin egen controller, Oculus Touch, men den er ikke klar før midten af 2016, kort efter Oculus Rift-brillerne er sat i salg. Rift og Touch sælges separate. Og Rift-brillerne; dem fik vi ingen pris på.

Oculus Rift

 

Holder – Rift – Xbox One controller

Oculus Touch

oculus rift

 

 

Ideen bag controlleren er, at den skal ligne ”ingen anden controller”. Den skal tilpasses Virtual Reality. Det betyder, at trackingen af hænderne skal være så tæt på perfekt som muligt, for at give den mest realistiske følelse. Med en controller til hver hånd er målet at gøre det så nemt som muligt at bruge den; at samle ting op og lægge dem fra dig skal ske uden besvær. Rift kan også genkende dine bevægelser og forstår når du peger eller giver thumbs up.

Oculus Gear VR

oculus rift

Hvis du læste mine korte præsentation af Google Cardboard, så hersker der ingen tvivl om, at jeg er langt mere begejstret for Oculus’ svar på Smartphone Virtual Reality. Samsung Gear VR powered by Oculus er det officielle navn, og devicet er kompatibelt med Samsung GALAXY Note 4, S6 og S6 edge. Dit Samsung-apparat skal blot sættes fast på brillerne og, endnu engang, dine to smukke øjne på den anden side. Du får mulighed for at downloade VR (Virtual Reality) spil til telefonen og selvfølgelig også se film. Spil-delen er dog mere hypet, fordi VR giver dig mulighed for at bevæge dig inde i spillet og være en del af det. Du bevæger dig inde i spillet, som du gør fysisk, her i den virkelige verden. Også her har man skabt en controller, naturligvis i samarbejde med Samsung, som connectes via Bluetooth.

Hvis nogen gav mig magten til det, ville jeg krone Oculus som King of Virtual Reality. Og jeg glæder mig til de bliver allemandseje!

Kan du bruge min hjælp?

Marketingkonsulent med speciale i neuromarketing. Sammen optimerer vi dine marketingindsatser.

Email: [email protected]

Telefon: 22 87 39 67