Derfor skal du bruge kattevideoer i din markedsføring

Lige så længe Facebook har eksisteret, har vi gloet på kattevideoer. Og lige så længe har vi brokket os over mængden af kattevideoer. Og lige så længe har vi delt, liket og kommenteret på dem.

Hvorfor? Og hvad kan du bruge kattevideoer i sin social medie-markedsføring?

Anita, hvorfor snakker vi om kattevideoer på Facebook?

Fordi jeg lige har været med i en ny podcast. En knap to timer lang podcast med Leif Carlsen hos Social Selling Radio, hvor vi kom vidt omkring. Det er nok den fedeste podcast jeg har lavet til dato, fordi vi snakkede om meget mere end mit speciale. Vi kom rundt omkring neuromarketing i B2B-sammenhæng, i content marketing, sociale medier i organisationen og millennials. Så lyt endelig til podcasten i flere bidder, hvis du ikke lige har to timer i streg.

Billedresultat for itunes icon

Skal du nu til at anbefale mig at bruge en masse katte-content i min markedsføring?

Nej…

Vi skal starte et lidt andet sted. Et mere neurovidenskabeligt sted: i oxytocinreceptorerne. Oxytocin er, kort opsummeret, signalstoffet der står bag fællesskabsfølelse, relationsskabelse, empati og øger tillid. Det bliver stimuleret og frigivet når andre udviser os tillid, når vi mindes dem vi virkelig elsker, ved fysisk kontakt (et kram længere end 4 sekunder, fyi) og når vi ser babyer og små babydyr.

Små, søde, bløde babydyr. Nu har du selv forbundet de to løse ender, ikke?

Kattevideoer virker, fordi din hjerne tænder på søde, bløde dyr.

Lav en splittest på to facebookopslag – en med søde, bløde dyr og en uden – og jeg vil vædde med, at opslaget med de søde, bløde dyr får den bedste respons og største interaktion fra brugerne. Hvorfor siger jeg det? Selvfølgelig fordi jeg selv har testet det.

 

Eksempel 1: Det usexede opslag.

“Hey Anita? Vil du ikke lave et opslag, hvor du får inputs fra vores brugere?”
Mig: “Jo, jeg elsker inputs fra vores brugere! Hvad skal de give inputs om?”
“Vi vil gerne have dem til at diskutere, om de synes det er klamt når folk IKKE trækker ud i toilettet for at spare penge, og gerne om de synes, det afhænger af, om man har lavet nr. 1 eller nr. 2.”
Mig: “…”

 

Ja, mine kære kollegaer ville have mig til at få vores brugere til at engagere sig i et opslag om tis og bæ. Bogstaveligt talt. Mine kollegaer havde brug for, at brugerne kom med inputs. Diskuterede tis og bæ på facebook. En platform, der viser dine kommentarer i dine venners feed. Dine tis og bæ-kommentarer.

Hvad gør man ikke for journalisterne…

 

 

Det er ikke usædvanlig høj interaktion. Men det er det for os. På Bolius-facebooksiden ligger gennemsnittet nærmere 15-30 likes, 5-7 kommentarer og et par delinger. Så hvorfor får vi så meget interaktion på et toiletopslag? Fordi katten fanger opmærksomheden. Fordi katten trigger ting i dit hoved. Og den er morsom.

 

Eksempel 2: Genudsendelse.

Da Bolius facebooksiden ramte 20.000 venner, kørte vi en konkurrence. Brugerne skulle give inputs til deres foretrukne rengøringssange, som vi senere har lavet til en playliste. Vi kørte en genudsendelse af vores konkurrenceopslag.

 

Det oprindelige konkurrenceopslag indhentede 88 likes på en uge. Genudsendelsen? 55. På én dag. Brugerne kunne forresten ikke deltage via genudsendelsesopslaget – det var egentlig bare en linkbuilder til det oprindelige opslag.

Og ja, du gættede rigtigt. Kat.

 

 

 

 

Case 3: Spies – Do it for mom.

 

 

Hvis du er forældresegmentet, så tænker du på dine højtelskede børn, når du ser denne reklame. Den vinkel har de nemlig fået med.
Hvis du er søn/dattersegmentet, så tænker du på din højtelskede mor, når du ser denne reklame. Den vinkel har de nemlig fået med. 

Og når du mindes folk du elsker, danser dine oxytocinreceptorer. 

 

 

Nej, du skal ikke overmale din facebookside med katte. Men…

…tænk kreativt. Du har lige fået en liste på 4 ting, der trigger oxytocinreceptorerne. Brug dem. Når det er relevant. 
Få folk til at føle noget. Aktiver deres hjerner. Glem et øjeblik min ranten om kattevideoer – man ser sjældent katte hos Bolius. Der er så mange andre vinkler der virker. Kattevideoer er bare mit halvprovokerende, fuldtestede eksempel. 

 

Og lyt til podcasten med Leif, for at få flere svar. 🙂

Billedresultat for itunes icon

Kan du bruge min hjælp?

Marketingkonsulent med speciale i neuromarketing. Sammen optimerer vi dine marketingindsatser.

Email: [email protected]

Telefon: 22 87 39 67